Älä ole tyytyväinen ennen kuin tunnet energian ja vitaliteetin pursuavan kehosta, mielestä ja jokaisesta solustasi. Huono terveys on luonnon vastaista ja kehon tulisi olla luonnollisessa tilassaan, jolloin mielesi ja kehosi pulppuavat eloisuutta, kirkkautta ja energiaa.
Kaikkein perustavanlaatuisinta elämässä on hyvä terveys. Ilman elinvoiman runsautta on lähes mahdotonta pyrkiä kohti unelmia. Sairaus samentaa usein koko mielen ja kehon. Havainnointikyky, myötätunto ja positiivisuus katoavat. Tämän huomaat menettäessäsi terveytesi. Ihminen kykenee ymmärtämään huonosta terveydestä johtuvan kykenemättömyytensä ainoastaan sairaana. Sen johdosta pyydänkin sinua arvostamaan hyvän terveyden merkitystä. Terveys muodostuu ongelmaksi ainoastaan silloin, kun yksilöllä ei sitä ole. Mikäli olet sairas, ainoa huolenaiheesi tulisi olla, kuinka saavuttaa hyvä terveys. Mikäli terveydentilasi on jo hyvä, tulisi sinun ylläpitää tätä loistaa olemisen tilaa, jota rahalla et voi ostaa.
“Terveys muodostuu ongelmaksi ainoastaan silloin, kun yksilöllä ei sitä ole.”
Mentaaliset ja fyysiset sairaudet
Monet nyky-yhteiskunnan sairaudet juontavat juurensa mielestä. Sanotaan että mieli ja keho muodostavat symbioosin. Usein huomaa kuinka mielenterveyden ongelmat aiheuttavat häiriötä fyysisellä tasolla ja vastaavasti fyysisen kehon ongelmat heijastuvat mieleen. Näin mieli ja fyysinen keho ovat suorassa yhteydessä toisiinsa. Toki osa sairauksista ilmenee ainoastaan fyysisellä tasolla esim. epäpuhtaasta vedestä tai ruoasta johtuen. Tärkeintä parantaessaan itseään yksilön tulisi löytää sopiva menetelmä fyysisten tai mentaalisten sairauksien poistamiseksi.
Erilaisia parantamisen menetelmiä
Nykyinen lääketiede on kehittynyt hurjasti viimeisen sadan vuoden aikana. Kirurgit kykenevät leikkaaman lapsen sydämen jalkavaltimon kautta mikroskooppisen pienellä laitteella. Verenkierron tulppia voidaan liuottaa ja uusia sisäelimiä voidaan melkein jo kasvattaa. Lääkkeillä on voitu pelastaa ja rokotuksilla ehkäistä miljoonia sairauksia ja ennenaikaisia kuolemia. Nykylääketieteen lisäksi parannuskeinoja löytyy vaihtoehtoiselta puolelta. Ohessa lista, joka voi olla hyödyllinen hoidettaessa sairauksia:
Kiinalainen lääketiede
Akupunktio
Rohdoshoidot (myös Ayurveda Intialaisessa lääketieteessä)
Manipulaatiohoidot
Kiropraktiikka
Vyöhyketerapia
Osteopatia
Refleksologia
Kalevalainen jäsenkorjaus
Kehon hallinta
Alexander tekniikka
Hathajooga
Chi Kung-liikkeet
Taiji
Monet parannustekniikat vievät aikaa ja vaikuttavat hitaasti. Tärkein asia on lopullinen päämäärä eli yltäkylläinen ja runsas terveys.
Jooga parantavana menetelmänä
Joogaohjaajana haluan tuoda esille erityisesti näkökulman joogan hyvistä ja parantavista vaikutuksista. Jooga ei voi parantaa katkennutta jalkaa, mutta sen menetelmiä hyväksi käyttäen voimme parantua esim. nyky-yhteiskuntaa vaivaavasta ummetuksesta ja huonoista elämäntavoista. On olemassa jo useita tapauksia, jossa joogan avulla olemassa oleva sairaus on saatu poistettua säännöllisellä harjoituksella.
Jooga vaikuttaa sairaaseen kehoon seuraavalla tavalla:
Hieroo ja parantaa sisäelinten tehokkuutta asanoiden avulla
Parantaa verenkiertoa asanoiden avulla
Hengitysharjoitusten avulla voi parantaa hengityksen laatua ja yleistä vitaliteettia kehossa
Puhdistaa kehoa esim. shatkarma, asana ja pranayama
Rentouttaa kehon ja mielen jooganidraa ja shavasanaa käyttäen
Poistaa pinttyneitä ajatusmalleja, pelkoja, neurooseja ja muita mielen negatiivisia puolia
Tuo iloa, säännöllisyyttä ja onnistumisen kokemuksia
Joogaharjoitukset vaikuttavat niin mieleen kuin kehoonkin. Niiden avulla pidät kehosi hyvässä fyysisessä kunnossa ja kauniin muotoisena. Voisi sanoa, että jooga on hyvä ennalta ehkäisevä hoitomuoto mitä tahansa tautia vastaan.
Sinun tehtäväsi on pitää terveytesi priimaluokassa. Ei ainoastaan itsesi vuoksi vaan koko maailman vuoksi. Sairaana toisten ihmisten auttaminen, työn tekeminen, lasten kasvatus jne. on mahdotonta. Terveys on ensimmäinen asia, jonka me tarvitsemme.
“Ihanat kevätauringon säteet. Tulvikaa kehooni, mieleeni ja sieluuni rakkaudella, viisaudella ja totuudella.”
Lisbeth
Comments