Koukuttava Astangajooga
top of page

Koukuttava Astangajooga

Astangajooga eli voimajooga on hyvin fyysinen ja tehokkaasti transformoiva joogamuoto, jonka juuret ovat intialaisessa kulttuurissa.



Tämä joogamenetelmä on rantautunut kaikkialle maailmaan ja erityisesti Suomeen Helsingin Astangajoogakoulun opettajien; Petri Räisäsen ja Juha Javanaisen johdolla. On ollut hienoa seurata miten astangajoogan avulla ihmiset ympäri maailman ovat saaneet mahdollisuuden elää tasapainoisempaa elämää.





“Joogaa pidettiin aikoinaan henkisenä harjoituksena, joka sopi vain maailmasta irtaantuneille munkeille tai nunnille. ”

Joogaa pidettiin aikoinaan henkisenä harjoituksena, joka sopi vain maailmasta irtaantuneille munkeille tai nunnille. Nyt on toisin, ja on upeaa että joogan eri menetelmiä jaetaan eteenpäin mahdollisimman monille yhteiseksi hyväksi. Koen silti tärkeäksi joogan harjoittamisen kannalta, että harjoitus opitaan henkilökohtaisesti suoraan pätevältä opettajalta.



Pääkaupunkiseudulla meillä on mahdollisuus monenlaisiin harrastuksiin. Joogaharjoitusten puolella tarjolla olevat aktiviteetit saattavat useimmista tuntua liian "vaihtoehtoisilta". Astangajoogan fyysinen harjoitus usein kumoaa kertaheitolla kaikki olettamukset joogasta. Menetelmän dynaamisuus, aerobisuus, jossa hengitystekniikan tahdissa tehtävät liikkeet muodostavat kiehtovan, katkeamattoman liikesarjan ylittää odotukset.


Harjoituksen edetessä yhä pidemmälle, käynnistyy syvemmälle lihaskudoksiin ja sisäelimiin varastoituneiden kuona-aineiden poistuminen elimistöstä ja tuloksena on terve, kiinteä ja joustava keho. Kuten kaikissa lajeissa pysyvien vaikutusten aikaansaamiseksi tarvitaan omistautumista, kurinalaisuutta, motivaatiota ja kestävyyttä.


Joogaa voi opiskella kirjoista ja lukemalla, mutta oman kokemukseni pohjalta sanoisin, että "viisi prosenttia teoriaa ja yhdeksänkymmentäviisi on harjoitusta". Joogan päivittäisellä tai viikottaisella, mutta säännöllisellä harjoittamisella saadaan aikaan hyvät suotuisat vaikutukset.


“viisi prosenttia teoriaa ja yhdeksänkymmentäviisi on harjoitusta”

Aum


bottom of page