top of page

Sanojen ja läsnäolon voima


Syömällä puhdasta ja vitaalia ruokaa annat kehollesi viestin, että rakastat ja välität siitä. Kehosi saa muotonsa ja muokkautuu sen mukaan mitä ravintoa annat sille.


Samalla tavalla toimii luonnossa elävä kasvi. Köyhässä ja ravinnottomassa maaperässä elävä puu voi kasvaa kitukasvuiseksi. Minkälainen kasvi versosta kasvaa, riippuu siitä, miten me sitä hoidamme. Myös jokainen sanasi muokkaa todellisuutta. Voisi sanoa, että jokainen sanasi on siemen jonka lähetät kasvamaan. Kohteen saavutettuaan puheesi ja sanasi voivat saada aikaan vahinkoa tai auttaa suuresti kasvun prosessia. Sanasi ikään kuin värittävät kuvia, tuovat ajatukset esille ja muokkaavat todellisuutta. Sanojesi avulla voit maalata tässä hetkessä tulevaisuutta ja luoda mitä ikinä haluat. Voisi sanoa, että muuttamalla kieltä, voit muuttaa todellisuutta.


“Olkoon kaikki elävät olennot onnellisia!”

Joogassa ihmisen tietoisuutta pyritään laajentamaan eri menetelmiä hyväksi käyttäen. Harjoitukset puhdistavat niin kehoa kuin mieltäkin. Joogassa löytyy kymmenen eettistä elämänohjetta – Yama ja Niyama. Aikoinaan nuoret joogioppilaat harjoittivat vuosia Yamaa ja Niyamaa ennen siirtymistä fyysisiin kehoa puhdistaviin harjoituksiin. Sanotaan, että Yama ja Niyama ovat henkisten harjoitusten ydin ja perusta. Yaman viidestä kohdasta löytyy toisena: Satya, joka tarkoittaa että ihmisen tulisi ajatella ja puhua elävien olentojen hyväksi ja parhaaksi. Harjoittaessaan Satyaa ihminen pyrkii ajatuksin ja sanoin olemaan vahingoittamatta toisia olentoja. Satyaa harjoittava henkilö pyrkii ajattelemaan ja puhumaan kaikkien elävien olentojen parhaaksi.Itse koen olevani onnekas ja saaneeni elämässä kaiken mitä olen halunnut. Usein on käynyt jopa niin, että olen unohtanut toiveeni ja muistanut sen vasta saadessani haluamani. Manifestointi tuntuu kestävän aina jonkin aikaa: tunnin, päivän ja joskus jopa vuosia tai kymmeniä vuosia. Riippuen toiveen selkeydestä ja siitä kuinka suuri toiveeni on ollut. Toistamalla haluamaani asiaa, rukoilemalla, ajattelemalla päivittäin ja puhumalla toisille, olen luonut todellisuutta haluamaani suuntaan. Olen rakentanut siltoja kohti toivomaani asiaa.


Tietoisuustaidot ja eri meditaatioharjoitukset ovat lisänneet selkeyden tilaani päivittäisessä elämässä. Harjoitusten avulla olen tullut tietoisemmaksi haluistani ja siitä mitä todella elämäni tulisi sisältää. Muistan istuessani ensimmäisen kerran kymmenen päivän hiljaisuusretriittiä, jossa meditoitiin koko valveilla olo aika. Kuinka piinaavia ja uskomattomia ajatusmalleja mielessäni pyöri. Mielelläni ei ollut mitään muuta tekemistä, kuin tarkkailla itseään tai fyysistä kehoa. Usein kipu ja kolotus olivatkin ainoa tarkkailun kohde jopa kokonaisen tunnin ajan. Mielen huoneista paljastui uskomattomia ideoita ja oivalluksia. Samalla kävin läpi menneisyyttä ja sinne jääneitä keskeneräisiä traumoja, tapahtumia ja onnen hetkiä. Näin välähdyksiä lapsuudestani ja muistin hetkiä elämästäni. Transformoiva ja uskomaton kokemus! Ajatusmaailmani oli muuttunut ja maailma sen mukana. Halusin oppia tuntemaan itseni vieläkin paremmin.


Mielen ollessa tyyni ja hiljainen sinun on helpompi kääntyä sisään ja nähdä ajatuksesi. Istuessasi hiljaa paikallaan huomaat kuinka ajatukset pulpahtavat mieleen kadoten jälleen toisen ajatuksen alta, aallon lailla. Uskon sinulle olevan hyväksi oppia olemaan tietoinen ajatuksista ja puheesta koska niiden avulla muutamme ja rakennamme todellisuutta. Toivottavasti olemme luomassa kaunista ja hyvinvoivaa planeettaa, jossa kaikki elävät olennot voisivat olla onnellisia.


Kaikkea hyvää,


Lisbeth

Comments


bottom of page