top of page

Riippumattorentoutus

Riippumatossa on aikaa vetäytyä omiin ajatuksiin, aistia ympäröivää luontoa, katsella ohi lipuvia pilviä tai kuunnella tuulen liikettä, antaen luonnon eheyttää olemusta.

Kausi: ympäri vuoden Ryhmäkoko: 1-10 henkeä Kesto: 45-75 min ​Taso: * Hinta: 349 €


Metsäluonto kutsuu rentoutumaan ohjatusti ja tämä rentoutus sopii kaikille! Riippumatto-rentoutus on ainutlaatuinen tapa harjoitella ohjattuja ja ohjaamattomia rentoutuksia. Riippumatto ripustetaan lähelle maata, noin 1⁄2 metriä, mikä luo oman kelluvan tilan osallistujalle. Luontometsän ympäröimänä tämä voi tuntua hoitavalta, tukevalta ja vapauttavalta.


Elämys voidaan pitää omana ohjelmanumerona tai yhdistää muihin aktiviteetteihin kuten; melontaretkeen, luonnossa järjestettäviin syntymäpäiviin tai polttareihin, lumikenkäretkeen tai osaksi virkistyspäivän viettoa. Riippumattorentoutukseen voi yhdistää lisämaksusta nokipannukahvit tai keittolounaan laavulla.


Riippumatto-rentoutuksen edut:

  • Stimuloi luovuutta ja leikkisyyttä

  • Tuudittaa kehon rentoutumiseen luonnollisesti

  • Riippumatto tukee kehoa

  • Luonnollinen aikuisten leikkipaikka

  • Opettaa laskeutumaan hetkeen


Retki alkaa patikointiosuudella metsäpoluilla. Ohjaaja on valinnut etukäteen tapahtuman järjestäjän kanssa patikkaosuuden pituuden. Riippumatot viritetään ja osallistujat asettuvat omiin ilma-aluksiin. Ohjatun rentoutuksen aikana mikään ei estä ottamasta vaikka pieniä nokosia. Talviaikana riippumattorentoutus onnistuu makuupusseissa (omat) ja makuualustojen kanssa lämpimästi pukeutuen.


Kuinka liikunta ja luonto muuttaa elämäämme

Auttaa nukkumaan paremmin

Luonnossa oleminen rauhoittaa ja maadoittaa olemiseen lisäten vitaliteettia. Ihmiset toimivat paremmin, kun he tuntevat olonsa hyväksi.

Vähentää ahdistusta ja masennusta

Luonto, jooga ja oleminen muuttaa fysiologisesti apatiaa ja masennusta hapettamalla aivot ja lisäämällä endorfiinien määrää veressä.

Vähentää kuormitusta ja stressitasoja

Kiristyvät määräajat, ihmisten väliset konfliktit ja muut stressit menettävät otteensa, kun opit hengittämään ja pysymään paikallaan olemisessa.

Parantaa huomiokykyä ja keskittymiskykyä

Luonto, meditaatio ja liikunta elvyttää immuunijärjestelmää. Parannettu vastustuskyky tarkoittaa vähemmän väsymystä ja sairastumisia.

bottom of page