top of page

Metsäkylpy & Espresso

Metsäkylpy yhdistettynä rentouttavaan espresso-hetkeen tai nokipannukahveihin. Metsän rauha ja tuoksu auttavat rentoutumaan, kun taas espresso virkistää aisteja. Kaksinkertainen piristys!

Luonnonvoimaa ja Kofeiinikickiä: Metsäkylpy ja Ulkoilma-Espresso tai nokipannukahvit


Kausi: Ympärivuotinen

Ryhmäkoko: 4-100 henkilöä

Kesto: 1-2 tuntia

Hinta: Vaihtelee


Rauhoittavan piristävä yhdistelmä luonnossa oloa ja kofeiinipitoista nautintoa! Metsäkylpy & Espresso yhdistää rentouttavan metsäkävelyn luonnon rauhassa sekä herkullisen espresson tuoksun ja maun.


Metsäkylpy, tai "shinrin-yoku", on Japanista peräisin oleva terveys- ja hyvinvointimenetelmä, joka on löytänyt tiensä myös Suomeen. Metsäkylvyn idea on yksinkertainen: upota itsesi metsän rauhaan ja anna luonnon äänien, tuoksujen ja tunnelman rentouttaa mieltäsi ja kehoasi. Suomessa metsäkylpy tarjoaa mahdollisuuden kokea metsän parantava voima ja saada etäisyyttä arjen kiireisiin sekä teknologian aiheuttamaan stressiin. Osallistujat voivat nauttia rauhallisista metsäkävelyistä, hengitysharjoituksista ja luontoyhteyden vahvistamisesta asiantuntevan oppaan johdolla.


Ohjelma

  • Rentouttava metsäkylpy luonnon helmassa

  • Tietoa metsäkylvystä ja kahvilaaduista

  • Espresson nauttiminen raikkaassa ulkoilmassa

  • Hetki yhdessäoloa luonnon äärellä


Sisältää

  • kahvin

  • kupit

  • istuinalustat


  • ohjaajan

  • harjoitukset


Varustus

  • Säänmukainen vaatetus ja jalkineet


Vaihtoehtoisesti espresso voidaan korvata nokipannukahvilla, jolloin ohjaaja opastaa ryhmän jäseniä nokipannikahvin keitossa ja kertoo erilaisia perinteitä kahvinkeitosta. Yhteistyössä tapahtuman järjestäjän kanssa ohjaaja on ennakkoon valinnut sekä käveltävän reitin pituuden että elämyksen toteutustavan, jotka voidaan järjestää kahdella eri tavalla.


Vaihtoehto I: Ohjattu retki alkaa kokoontumisella, jossa osallistujille esitellään metsäkylvyn perusperiaatteet ja historia. Aktiviteetti sisältää metsäkylpyharjoituksia, jotka syventävät osallistujien yhteyttä luontoon ja auttavat heitä uppoutumaan metsän tunnelmaan. Matkan varrella tehdään pysähdys kauniiseen paikkaan, jossa nautitaan valmiiksi valmistettu espresso rennossa tunnelmassa ja jaetaan ajatuksia. Opastettu rentoutusharjoitus viimeistelee elämyksen, jonka jälkeen opas saattaa ryhmän takaisin lähtöpisteeseen.


Vaihtoehto II: Ohjattu retki alkaa kokoontumisella, jossa osallistujille esitellään metsäkylvyn perusperiaatteet ja historia. Samalla ohjaaja kertoo kolmesta kahvilaadusta, joista ryhmä valitsee mieleisensä kahvilaadun omaan keittimeensä. Osallistujat valmistavat tulilla tai kaasukeittimillä espressot ulkona ja jauhavat kahvipavut itse käsikäyttöisellä kahvimyllyllä valituista pavuista. Espressosta nautitaan rauhassa rennossa tunnelmassa ja jaetaan ajatuksia. Opastettu rentoutusharjoitus viimeistelee elämyksen, jonka jälkeen opas saattaa ryhmän takaisin lähtöpisteeseen.Kuinka liikunta ja luonto muuttaa elämäämme

Auttaa nukkumaan paremmin

Luonnossa oleminen rauhoittaa ja maadoittaa olemiseen lisäten vitaliteettia. Ihmiset toimivat paremmin, kun he tuntevat olonsa hyväksi.

Vähentää ahdistusta ja masennusta

Luonto, jooga ja oleminen muuttaa fysiologisesti apatiaa ja masennusta hapettamalla aivot ja lisäämällä endorfiinien määrää veressä.

Vähentää kuormitusta ja stressitasoja

Kiristyvät määräajat, ihmisten väliset konfliktit ja muut stressit menettävät otteensa, kun opit hengittämään ja pysymään paikallaan olemisessa.

Parantaa huomiokykyä ja keskittymiskykyä

Luonto, meditaatio ja liikunta elvyttää immuunijärjestelmää. Parannettu vastustuskyky tarkoittaa vähemmän väsymystä ja sairastumisia.

bottom of page