top of page

Lumikenkäretki

Lähde talviseen luontoon lumikengillä! Lumikenkäretki on täysin opastettu, ja sisältää kaikki tarvittavat varusteet. Retkeen voidaan sisällyttää nokipannukahvit sekä retkileivät lisähinnasta.

Kausi: talvi Ryhmäkoko: 4-40 hlö Kesto: 1-4 h​ 1 Taso: **


Lumikenkäily on mitä mainioin tapa liikkua talvisessa luonnossa ja lisäksi se on erittäin tehokas kuntoilumuoto. Se on myös helppoa, sillä jos osaat kävellä osaat myös lumikenkäillä. Toteutus tammi-maaliskuussa lumitilanteesta riippuen. Suositeltavia kohteita retkelle mm. Nuuksion kansallispuisto ja Meikon luonnonsuojelu-alueet Kirkkonummella. Retki voidaan toteuttaa myös niin, että osalla ryhmästä on liukulumikengät, jossa yhdistyvät lumikengän ja suksen parhaat puolet. Kulkuvälineitä voidaan vaihtaa retken aikana.


Kuinka liikunta ja luonto muuttaa elämäämme

Auttaa nukkumaan paremmin

Luonnossa oleminen rauhoittaa ja maadoittaa olemiseen lisäten vitaliteettia. Ihmiset toimivat paremmin, kun he tuntevat olonsa hyväksi.

Vähentää ahdistusta ja masennusta

Luonto, jooga ja oleminen muuttaa fysiologisesti apatiaa ja masennusta hapettamalla aivot ja lisäämällä endorfiinien määrää veressä.

Vähentää kuormitusta ja stressitasoja

Kiristyvät määräajat, ihmisten väliset konfliktit ja muut stressit menettävät otteensa, kun opit hengittämään ja pysymään paikallaan olemisessa.

Parantaa huomiokykyä ja keskittymiskykyä

Luonto, meditaatio ja liikunta elvyttää immuunijärjestelmää. Parannettu vastustuskyky tarkoittaa vähemmän väsymystä ja sairastumisia.

bottom of page