• Lisbeth Taivasmaa

Ihminen on oman onnensa seppä!

Päivitetty: helmi 5

Kehonhuollon ja joogan parissa työskentely on auttanut minua ymmärtämään, kuinka moniulotteinen käsite hyvinvointi on. Länsimaissa lisääntyneiden mielenterveysongelmien taustalla voi olla hengellisen ulottuvuuden huomiotta jättäminen. Joogisesta näkökulmasta terveys ei tarkoita vain sairaudesta vapaata kehoa vaan fyysistä hyvää kuntoa, mentaalitason ketteryyttä, vireystilaa sekä elastisuutta ja henkistä vauhtia, intoa ja lennokkuutta.

Elämä pääkaupunkiseudulla on kiireistä ja dynaamista. Kauppakeskusten kova musiikki, liikenteen häly, kiire paikasta toiseen, liian vähäiset unet ja jatkuva oleskelu sosiaalisessa mediassa kuormittaa salakavalasti. Keho, mieli ja tunnetaso käy helposti haluamattamme ylikierroksilla. Länsimaiset vaatimukset, lapset ja työ kuormittavat arkea. Kehon viestit tai tarpeet eivät tule kuulluiksi ja tunteiden tunnistaminen sekä niiden hallitseminen jää väsymyksen alle. Mielen rauhoittamiseen ja olemiseen ei oteta aikaa.

Lääke löytyy yhteydestä luontoon, ravinnosta sekä olemisesta eli pysähtymisestä.

Tunteita ja mieltä tulee rauhoittaa ja huoltaa, kuten kehoa. Seksi, kaunis ympäristö, ravitseva ruoka, jooga, metsäily, mökkeily, saunominen ja meditaatio ovat helppoja tapoja virittää itseä ja olemisen eri tasoja harmoaniaan.”

Ilomme ja tyytyväisyytemme johtuvat suurelta osin siitä, miten me totumme ajattelemaan. Ajattelemmeko työasioita vai viikonloppuretkeä Nuuksioon perheen kanssa. Uskon, että jokaiselle tekisi hyvää harjoitella iloisena ja onnellisena olemista. Miksi emme voisi ottaa tavaksi olla aina iloisia? Voimme harjoitella iloisena ja onnellisena olemista yksinkertaisesti ajattelemalla iloisia ja onnellisia asioita.

Kuinka aloitat päiväsi? Minulle jokainen aamu on mahdollisuus uuteen elämään."

Kuka viime kädessä päättää, tuleeko sinusta onnellinen vai onneton? Taidan tietää, vastaus on – sinä itse! Tämä voi tuntua liian yksinkertaiselta, mutta muistan joskus jonkun viisaan sanoneen, että ihminen on täsmälleen niin tyytyväinen ja iloinen, kuin hän päättää olla. Mikäli haluat olla onneton, niin pystyt siihen varmasti. Riittää vain, että uskottelet itsellesi kuinka huonosti kaikki on ja asiat eivät suju laisinkaan odotetusti.


Ihminen on oman onnensa seppä


Mielestäni jokaisen ihmisen sisimmässä piilee suuri halu tulla onnelliseksi. Halu elää siinä tilassa, jota nimitämme onneksi. Uskon tuon tilan olevan täysin saavutettavissa ja mahdollinen. Uskon sen olevan niin yksinkertaista, että monimutkaiseen pähkäilyyn tottuneet aivomme eivät kykene sitä hyväksymään. Mitä, jos vain ottaisimme tavaksemme olla iloisia? Aamulla herätessämme päättäisimme, että tänään otan kaiken vastaan ilolla. Ilomme ja tyytymättömyytemme johtuvat lähes täysin siitä, miten olemme tottuneet ajattelemaan. Mikäli löydämme tavan luoda uusia "ajatustottumuksia”, voimme sen kautta luoda oman onnemme. Kuten vanha sananlasku sanoo: olemme oman onnemme seppiä.


Lopuksi pieni rukous, johon voit lisätä ilon kohdalle mitä tahansa asioita, joista haluat päästä eroon tai joilla haluat elämäsi täyttää.


Tämä ilo

Tämä energia ilo

Tämä puhdas energia ilo ei ole henkilökohtaista

Tämä puhdas energia ilo ei ole henkilökohtaista

Tämä puhdas energia ilo ei ole henkilökohtaista

Ja olen halukas kokemaan sen

Joel Youngin kehittämä NPA-tekniikka käytettynä iloon


terveisin,


Lisbeth Taivasmaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki