JOMOJOOGA

TI 09:00 - 10:00

Erittäin lempeä tunti joka sopii erityisesti kroonisista kiputiloista kärsiville. Tunnin ohjaaja on kärsinyt pitkään reumaattisista kivuista ja löytänyt joogasta elämänlaatua parantavan voimavaran. Tunti on suunniteltu kaikille ja pyrkii helpottamaan arjen kiputiloja avaten ja pitäen yllä kehon liikettä.

Tiesitkö yli miljoona suomalaista kärsii kroonisesta kivusta? Jooga voi olla väline, jolla voidaan ehkäistä tai jopa helpottaa pysyvästi säännöllisesti harjoitettuna kroonisen kivun aiheuttamia vaivoja. Kroonisen kivun tiedetään aiheuttavan muutoksia ja vammoja aivojen anatomiaan. ihmisillä tehdyt tutkimukset osoittavat, että krooninen kipu aiheuttaa muutoksia aivojen harmaan aineen määrään ja valkoisen aineen eheyteen. Mikäli harmaa aine vähenee, saattavat kognitiiviset toiminnot heikentyä. Lisäksi voi seurata muistiperäisiä häiriöitä sekä tunnehäiriöitä.

Jooga ja meditaatio harjoitukset näyttävät suojelevan aivojen harmaata ainetta, mikä ehkäisee kroonisen kivun aiheuttamia vahinkoja. Jooga vahvistaa ihmisessä olevaa tervettä osa-aluetta, auttaa rentoutumaan ja parantaa luottamusta mahdollisuuteen hallita kipua. Rentous on jännityksen ja valppaana olemisen vastakohta. Elimistö tarvitsee lepoa, jotta stressitilanne laukeaa ja solujen energiavarastot pääsevät uusiutumaan ja mahdolliset vauriot korjautuvat.

Kirsin ohjaamalla tunnilla opetuksen periaatteena on, että jooga muokataan sopivaksi kullekin yksilölle huomioiden hänen mahdollisuutensa ja terveydentilansa. JomoJooga pitää sisällään selkärangan ja nivelten liikkuvuutta edistäviä liikkeitä sekä lihastasapainoa ja koordinaatiota että tasapainoa parantavia harjoituksia.

Harjoitus päättyy noin kymmenen minuutin ohjattuun rentoutukseen.

Toni_edited.jpg
Kirsi

Kirsi Ruutu on sertifioitu joogaohjaaja ja ammatiltaan lakimies, varatuomari. Kirsi ohjaa WellStudiolla KAIKILLE sopivaa JomoJoogaa sekä Yinjoogaa lempeästi kehoa kuunnellen.