top of page

Tapahtuma

WellJooga perusteet

AJANKOHTA
HINTA
7.8.-9.10.2023 (10 krt)
Syysloma 16.-22.10.2023
16.10.-18.12.2023 (10 krt)
8.1.-13.3.2024 (10 krt)
Talviloma 19.–23.2.2024
23-165 €
MA
16:15-17:15

Jooga on lähtöisin Intiasta, mutta on levinnyt planeetan lähes joka kolkkaan.


Joogaharjoitukseen sisältyy henkisiä ja fyysisiä harjoituksia, jotka auttavat meitä lisäämään kehon ja mielen tasapainoa. Harjoitukset hiljalleen muuttavat lähestymistapaa jolla tarkastelemme ympäröivää maailmaa. Usein suhtautuminen tunteita ja ajatuksia kohtaan kirkastuu ja selkeytyy.


Johtopäätöksenä voisi sanoa, että jooga tuo mukanaan syvempää sisäistä oivallusta ja ymmärrystä. Rauhoittumisen ja keskittymisen seurauksena saatamme kokea parannusta itsetuntemuksessamme, terveyden kohentumisessa sekä sisäisen tyytyväisyyden tunteessa.


Vasta-alkajien jooga sopii nimensä mukaisesti kaikille! Päätämme päivän työt ja aloitamme vapaa-ajan rauhoittumalla olemiseen, hengityksen- ja liikkeen yhteistyöhön.


Erityisesti paljon tietokoneen edessä istuville vasta-alkajien kurssi on täydellinen kehoa huoltava ja mieltä rauhoittava hetki. Jokainen tunti sisältää lyhyen teoriaosuuden, hengitysharjoituksia ja hyvinvointia ylläpitäviä joogaliikkeitä.


1 tunti: hengitys, ryhti ja kehon linjaus


2 tunti: eteentaivutukset ja kierrot


3 tunti: restoratiivinen eli kehoa rentouttava ja elvyttävä harjoitus


4 tunti: seisoma-liikkeet tuolia hyödyntäen


5 tunti: eteentaivutukset ja kierrot tuolia hyödyntäen


6 tunti: restoratiiviset liikkeet ja hengitysharjoitukset


7 tunti: virtaava seisomasarja


8 tunti: eteentaivutukset ja kierrot


9 tunti: restoratiivinen eli kehoa rentouttava ja elvyttävä harjoitus


10 tunti: Yhdistelmätunti kaikesta opitusta


Joogaliikkeiden avulla mm. parannamme selkärangan liikkuvuutta, lisäämme keuhkojen suorituskykyä, rentoutamme hermostoa, kiinteytämme vartaloa, lisäämme aineenvaihduntaa, hieromme sisäelimiä, vahvistamme luita ja vapautamme endorfiineja.


Harjoitus sopii erityisesti stressantuneille suorittajille ja alaselkävaivoista että niska-hartiaseudun jännityksistä kärsiville kehoa huoltavaksi harjoitukseksi.


Opettaja

Lisbeth

Lisbeth

Kiinnostus tietoisuutta laajentaviin menetelmiin ja kehoa sekä mieltä huoltavaa, onnellista elämää kohtaan alkoi jo nuoruudessani ja vahvemmin 17-vuotiaana. Olen opiskellut, matkustanut, rakastunut, eronnut, hurahtanut, sairastunut, parantunut, myynyt omaisuuteni ja taas uudelleen rakentanut ymmärrystäni tasapainoisesta elämästä nyt yli neljäkymmentäkolme vuotta. Opettajana, liikunta-alan ammattilaisena ja henkisen puolen opastajana työskentelen henkilökohtaisesta oivalluksesta käsin yhdistämällä taitoni sen kanssa, mikä on täällä edessäni, nyt. Joogaa olen opiskellut ja ohjannut vuodesta 2001 asti.

bottom of page