top of page

Tapahtuma

Metsään Uppoutumisen Ohjaajakoulutus

AJANKOHTA
HINTA
09.06-15.06.2023
949 €
PE-TO

Ajankohta: 09.06-15.06.2023

Paikka: Nuuksion kansallispuisto

Ohjaaja: Jarko Taivasmaa

Hinta: 949 €

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info@wellstudio.fi

Koulutusta on joka päivä klo 1000-1800 (paitsi neljäntenä päivänä on 1000-1400)


Vuonna 2013 kehitetyssä metsään uppoutumisen menetelmässä yhdistyy periaatteita ja tekniikoita mindfulnessista, meditaatiosta, chi kungista (kiinalainen voimistelu) sekä kehotietoisuusharjoituksia. Metsään uppoutuminen on voimallinen läsnäolon ja luontoyhteyden syventämisen tekniikka, jolla voi myös purkaa stressitilaa ja “nollata” sisäisesti itsensä.


Menetelmää on ohjattu viimeiset vuodet erilaisille ryhmille – yksityishenkilöille metsäretkillä ja retriiteillä ja yritysten sekä yhteisöjen virkityspäiväohjelmana Nuuksiossa.


Ensimmäinen metsään uppoutumisen menetelmän ohjaajakoulutus oli keväällä vuonna 2016.


 

HINTA SISÄLTÄÄ

 • Yhteensä seitsemän koulutuspäivää metsässä ja mahdollisuuden oppia ohjaamaan ainutlaatuista menetelmää.


Koulutusta on joka päivä klo 1000-1800 (paitsi neljäntenä päivänä on 1000-1400). Tämä kahdeksan tuntia sisältää pidemmän lounastauon, minitaukoja, siirtymisiä Nuuksiossa ja kävelyä metsässä ja poluille. Ohjelmaan sisältyy myös luonnosta nauttimista, chi kung – ja meditaatioharjoituksia, luontoyhteyden syventämistä ja mahdollisuuksia uida eri Nuuksion järvissä.


 • ennakkomateriaalit ja tuen koulutuksen jälkeen 2 kuukautta

 • kirjallisia materiaaleja

 • audiomateriaaleja (metsään uppoutuminen, chi kung ja meditaatio)

 • videomateriaaleja (chi kung ja meditaatio)

 • Metsä ja meditaatio -kortit (Hidasta elämää 2018) (21,90€)

 • Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjan (Otava 2019) (29,90€)

 • 21 päivän Mindfulness ja meditaatio -verkkokurssin (89€) PERUUTUSEHTO


Ilmoittautuminen on sitova.


Varausmaksu, jota ei palauteta, 200€ (sisältyy kokonaissummaan) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loppuosa voidaan maksaa 1-5 osassa ennen koulutusta. Kysy, jos haluat erityisiä maksujärjestelyitä.


 • Peruminen alle 35  8 päivää ennen koulutusta 50% koulutushinnasta maksetaan. Peruminen ennen 7 päivää – 73 tuntia ennen koulutusta 75% prosenttia maksetaan. 72- tuntia ennen, niin koko koulutusmaksu maksetaan.

 • Jos lääkäri toteaa kyvyttömyyden osallistua, niin maksetaan jo käydyt päivät tai 100€ käsittely- ja toimistokuluja, jos peruminen tapahtuu lääkärin todistuksella ennen koulutustaVASTAUKSIA MUUTAMAAN YLEISEEN KYSYMYKSEEN

Osallistujat järjestävät asumisen ja ruuat itse omalla kustannuksellaan. Kauempaa tulevat ovat usein yhdistelleet teltta-, hotelli- ja kaveriasumista itselleen sopivalla tavalla. Toki teltta-asuminen olisi kaikkein eninten koulutuksen hengen mukainen. 


HUOMAA MYÖS!


Ennen kuin pohdit ilmoittautumista mukaan, lue seuraava ajatuksella läpi. 

 • Koulutus tapahtuu kokonaan metsässä eli varustaudu ja asennoidu asianmukaisesti. Suomen sää on vaihteleva.


 • Tarvitaan tavallista peruskuntoa. Ensimmäisenä päivänä (koko päivän aikana) kävelemme noin 8 kilometriä ja muina päivinä yleensä 3-6 kilometriä. Kävelemme myös polkujen ulkopuolella ja välillä Nuuksion maasto on kumpuilevaa. 


 • Koulutus on tavallisille terveille ihmisille. Koulutusta ei suositella, jos elämässä syystä tai toisesta on tai on ollut korkea kuormituksen taso ja käy terapiassa tai on ollut lähiaikoina terapiassa. Läsnäolo ja luonnossa olo kera meditatiivisten harjoitusten ja uuden opiskelu voivat olla intensiivistä.


 • Tai chi -liikesarjan ohjaajaoppilaana, hierojaoppilaana tai vaikka puuseppäopiskelijana tarvitaan ulkoa oppimista. Samoin metsään uppoutumisen menetelmän ohjaajakoulutuksessa osia menetelmästä opiskellaan ulkoa esimerkiksi: turvallisuushuomioinnit, menetelmän runko ja osia itse tekniikasta. Ohjaajakoulutuksen extramenetelminä olevat: “kalliolle sulaminen”, intuitiovaellus, meditaatio, Metsä ja meditaatio -korttien harjoitukset ja yksittäiset chi kung -tekniikat eivät vaadi ulkoa osaamista.


 • Koulutuksessa opiskellaan uutta taitoa. Taidon opiskelu vaatii toistoa toisin kuin tiedon omaksuminen. Siksi hyvä ohjeiden mukainen etukäteisharjoittelu on aivan välttämätöntä. Samoin uuden opiskelu vaatii aina tiettyä nöyryyttä ja mielen joustavuutta ja avoimuutta eli on hyvä sukeltaa metsäseikkailuun ilman tarttumista menneisyyden tietolasteihin. Elämä ja metsä ovat aina ihmeellisiä, kun niitä tarkastelee avoimesti ja herkästi tässä ja nyt.


Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaa: info@wellstudio.fiOpettaja

Jarko

Jarko

valmentaja ja toimintaterapeutti amk

chi kung – ja meditaatio-opettaja

metsään uppoutumisen menetelmän kehittäjä (2013)

Metsä ja meditaatio -korttien luoja (2018 Hidasta elämää)

Metsässä-kirjan kirjoittaja (2019 Otava)

bottom of page